Visum till Egypten

Egypten lockar miljontals besökare över hela världen varje år, inte bara på grund av de magnifika pyramiderna utan också milen av stränder, perfekt väder, många vattensporter och kulturella attraktioner.

Oavsett om du planerar att besöka Egypten för historia och artefakter eller att varva ner och sola, läs mer om visum till Egypten nedan när du planerar din semester.

Egypten lockar miljontals besökare över hela världen varje år, inte bara på grund av de magnifika pyramiderna utan också milen av stränder, perfekt väder, många vattensporter och kulturella attraktioner.

Oavsett om du planerar att besöka Egypten för historia och föremål eller att varva ner och sola, läs mer om Egypten visum nedan när du planerar din semester.

Vad är ett Egypten visum?

Egyptensvisumet eller eVisa är ett officiellt resedokument som ger dig rätt att komma in i Egypten. Det är bäst för kortvariga turistbesök för individer och familjer. Men om du vill resa till Egypten av andra skäl, till exempel arbete eller studier, behöver du ett traditionellt visum från den egyptiska ambassaden i Sverige.

Typer av visum till Egypten

Enkelresan till Egypten är bra om du planerar att spendera upp till 30 dagar på att utforska Egyptens underverk. Egyptens visum med flera inresor är bäst för en större Mellanöstern-semester att ge sig in i de angränsande arabiska länderna. Egyptens visum med flera inresor tillåter obegränsad inresa och existerar så länge visumet är giltigt.

Ensamma resenärer kan också välja ett visum för en inresa vid ankomsten till Egypten. Du måste dock uppvisa ditt pass och visumavgifter kontant när du anländer till Egypten för att få din inresevisumklistermärke och frimärken.

Transitpassagerare behöver inte visum så länge de lämnar Egypten inom 48 timmar. Om din transit i Egypten är mindre än 6 timmar måste du stanna kvar på flygplatsen, men resenärer med längre transit kan lämna flygplatsen innan de avgår.

Krav för Egypten Visa

För att kvalificera dig för online-Egypten-visumet måste du ha följande:

 • Ett pass med minst 6 månaders giltighet kvar
 • En skannad kopia av passets informationssida
 • Ett inbjudningsbrev om du besöker vänner eller familj i Egypten
 • En aktiv e-postadress
 • Ett betalkort eller kreditkort för visumavgiften
 • Bevis på boende för minst en övernattning
 • Var utanför Egypten vid tidpunkten för ansökan

För Egypten-visumet vid ankomsten behöver du också:

 • Minst två tomma sidor på ditt pass
 • En resplan inklusive alla bokade flyg och övernattningar

Vem behöver Egypten visum?

Alla resenärer till Egypten behöver visum, inklusive barn som har sina pass. Du behöver dock bara ett visum om du har barn under 16 år som reser i ditt pass.

Resenärer som bor på orterna i Sharm el-Sheikh, Dahab, Nuweiba och Taba kan välja visum vid ankomst om vistelsen på dessa orter är mindre än 15 dagar. Du kommer att få en gratis visumstämpel på ditt pass när du anländer till Egypten. Om din semester är längre än 15 dagar ska du dock ansöka om Egypten online-visum istället.

Hur länge håller ett visum till Egypten?

Enkel inresa och visering för flera inresor för Egypten är giltiga i 6 månader från utfärdandedatumet. Den enskilda inresan tillåter dock högst 60 dagar i Egypten, medan visumet för flera inresor tillåter en kollektiv vistelse på 90 dagar i Egypten.

Giltigheten för ditt Egyptsvisum inkluderar dina ankomst- och avresedagar. Visumet, som vid ankomst, är giltigt i 30 dagar efter utfärdandet, tillåter en vistelse på upp till 15 dagar, och du kan bara få det från följande flygplatser i Egypten:

 • Kairos internationella flygplats
 • Hurghadas internationella flygplats
 • St Catherine International Airport
 • Borg el Arab internationella flygplats
 • Sharm El Sheikhs internationella flygplats
 • Luxor flygplats internationella flygplats

Du kan förlänga ditt visum genom att ansöka personligen till kontoret för pass, invandring och nationalitet i Kairo. Visumförlängningen eller utländskt uppehållskort gör att du kan stanna i Egypten i ytterligare tre månader.

Du kan också lämna Egypten och ansöka om en ny online-visumansökan utanför Egypten. Dessutom, om du har rest till Egypten med visum vid ankomsten och vill förlänga din vistelse, kan du köpa ditt visum på Sharm el-Sheikh flygplats, vilket gör att du kan resa någon annanstans i Egypten.

Tänk på dessa tips om visumförlängning eftersom många resenärer lätt överskridit sina visum och njuter av Egyptens skatter.

Hur lång tid tar det att få ett Egypten visum?

Egypten tar normalt upp till en vecka att behandla, eller 2-5 arbetsdagar för snabbare behandling. Ansök därför om ditt Egyptsvisum minst 7 dagar före avresedatumet. Onlineansökan om Egyptsvisum tar cirka 5 minuter att fylla i och innehåller frågor om din hälsa och kriminella historia.

Hur mycket kostar Egypten Visa?

Egypten för enkel inresa kostar EUR 89, medan ett visum för flera inresor kostar EUR 99, betalas via Visa, Mastercard, American Express eller PayPal.

Extra tips

 • Alla besökare i Egypten, förutom barn under 6 år, måste uppvisa ett negativt PCR-test vid ankomsten. Detta test måste ske högst 72 timmar före avresan till Egypten.
 • Om du anländer till Egypten från ett land där de största Covid-19-varianterna är frodiga, som indianen och Sydafrikan, förväntar du dig att ta ett snabbt ID NU Covid-19-test vid ankomsten.
 • Ett positivt Covid-19-testresultat kräver en 14-dagars karantän på ditt hotell i Egypten, med en eventuell överföring till ett offentligt sjukhus om symtomen kvarstår.
 • Överväg att få tillräcklig reseförsäkring för din semester i Egypten för att tillgodose eventuella händelser relaterade till Covid-19.
 • Om du överskridit ditt visum med 14 dagar kommer du att betala böter över din giltighetstid.
 • Du kan bara resa med maximalt 5000 egyptiska pund in eller ut ur Egypten, vilket motsvarar cirka 319 USD. Om du har mer än 10 000 USD i kontanter måste du deklarera det vid ankomsten till Egypten.
 • Du bör också deklarera all elektrisk utrustning eller videokameror när du anländer till Egypten och producera dem vid avresan för att undvika höga tullar.
 • Om du har satellittelefoner eller radiokommunikationsutrustning måste du registrera dem hos ministeriet för telekommunikation i Egypten. Annars kommer ministeriet att konfiskera dem vid ankomsten.
 • Om du planerar att resa till Egypten med receptbelagda läkemedel, be din läkare om ett läkarintyg som innehåller information om ditt tillstånd, kvantitet och användning av ditt läkemedel. Lämna detta intyg till invandringsmyndigheterna vid ankomsten till Egypten för godkännande.
 • Husdjur behöver också ett hälsointyg som anger alla nödvändiga vacciner, särskilt för rabies, för att de ska kunna resa säkert till Egypten med dig.

Ansök om ditt Egypten visum idag

Egypten är öppet för turister som följer Covid-19-reglerna, så du kan verkligen planera din semester när som helst.