Sri Lanka visum

Sri Lanka är en allsidig destination för resenärer från hela världen. Med utmärkt väder året runt, gamla tempel och kyrkor, kryddmarknader, stränder och vandringsleder, finns det alltid mycket att göra när du besöker denna otroliga destination. Här är de viktigaste sakerna du behöver veta om Sri Lanka-visumet för att planera din resa.

Sammanfattning

Kravtyp

Obligatoriskt för alla resenärer

Mening med resa

Turism, affärer, transit

Giltig

6 månader efter utfärdandet; 30 dagar efter ankomst Förlängning: 90 dagar efter din första ankomst.

In-/utfart

Turistvisum: dubbelt

Affärsvisum: flera

Transitvisum: singel

Behandlingstid

Standardbehandling: Upp till 3 arbetsdagar

Brådskande bearbetning: upp till 23 minuter

Kosta

Turistvisum: 99 USD

Affärsvisum: 99 USD

Transitvisum: gratis med bevis på vidareresa

Appliceringsmetod

Första ansökan: Endast online

Ansökan om förlängning: Sri Lankas immigrationsavdelning i Colombo eller auktoriserad ombud

Betalningsmetod

Visa, Mastercard, American Express, PayPal

Vad är ett Sri Lanka-visum?

Electronic Travel Authorization (ETA) för Sri Lanka är ett nytt onlinesystem för att få godkännande att besöka Sri Lanka. Det behövs inga pass, dokument eller fotografier för att ansöka om ETA. Det är ett godkännandemeddelande som du visar upp när du landar i Sri Lanka för inresetillstånd av immigrationsmyndigheterna.

Typer av visum till Sri Lanka

Kortbesöksvisum är den vanligaste typen av Sri Lanka ETA. Det är lämpligt för turism, fritid och avkoppling, besök av vänner eller släktingar, medicinsk behandling och deltagande i sportevenemang. Business Visa är också ganska vanligt för besökare som deltar i möten, workshops, symposier, konferenser eller spenderar en månad i ett utbildningsprogram i Sri Lanka eller deltar i konst, musik, dans eller religiösa evenemang. Slutligen får resenärer som måste åka genom Sri Lanka till någon annan destination ett transitvisum.

Krav för visum till Sri Lanka

Dessa är de grundläggande kraven för att ansöka om en Sri Lanka ETA:

 • Ett pass med minst 6 månaders giltighetstid kvar
 • Ett giltigt betal- eller kreditkort för betalning av ansökningsavgiften
 • En regelbundet använd e-postadress för registrering
 • En bekräftad 14-dagars hotellbokning
 • 2 förköpta PCR-tester utförda vid din ankomst
 • Obligatorisk Covid-19 försäkring

Vid ankomst måste du visa upp följande dokument till immigrationsmyndigheterna för godkännande:

 • Ditt pass
 • En tryckt kopia av ETA
 • Bevis på tillräckliga medel för att finansiera din vistelse
 • Bevis på vidareresa som din retur- eller utresebiljett om du reser genom Sri Lanka

Vem behöver ett Sri Lanka-visum?

Alla vuxna som besöker Sri Lanka behöver visum, och barn över 16 år som har sina pass. Barn under 16 år som reser med sina föräldrars eller vårdnadshavares pass kan resa med sina föräldrars utfärdade ETA-visum.

Hur länge varar ett Sri Lanka-visum?

Varje ETA är giltig i 6 månader efter ansökan och max 30 dagar per besök, med möjlighet till förlängning i upp till 90 dagar efter din första ankomst till Sri Lanka. Däremot tillåter turist-ETA dig att komma in och ut ur landet två gånger, medan en affärs-ETA tillåter flera in- och utresa. Å andra sidan tillåter transit-ETA endast en enda avfart, och din mellanlandning i Sri Lanka får inte överstiga 48 timmar.

Hur lång tid tar det att få ett Sri Lanka-visum?

Det tar cirka 15 till 20 minuter att ansöka om Sri Lanka-visum online. Ange ditt fullständiga namn som det står på ditt pass, ditt passnummer, ditt födelsedatum och födelseland, nationalitet, kön, bosättning, utfärdande och utgångsdatum för ditt pass och syftet med ditt besök. Inkludera alla minderåriga som reser under ditt pass eller skicka in en separat ansökan för barn över 16 år med sitt pass.

När formuläret är komplett och du har gjort betalningen tar det upp till 3 dagar för regeringen att utvärdera din Sri Lanka ETA-ansökan. Om du godkänns får du ett bekräftelsemail med din ETA, som du bör skriva ut och behålla tillsammans med dina andra resehandlingar. För den snabbaste vändningen, ansök om ditt Sri Lanka-visum minst 20 arbetsdagar före ditt ankomstdatum, eftersom behandlingen kan vara långsammare under turistsäsonger.

Hur mycket kostar ett Sri Lanka-visum?

Turist- eller kortbesöksvisumet kostar 99 USD per ansökan. Du kan betala visumavgifterna för Sri Lanka med Visa, Mastercard, American Express eller PayPal. Se dock till att dina kort kan göra internationella onlinebetalningar först för att undvika olägenheter. Om du behöver ett transitvisum tillkommer ingen avgift, men du måste uppvisa bevis på din transitering, såsom din retur- eller utresebiljett. Det finns inte heller någon avgift för visumansökningar för barn under 16 år som reser med sina föräldrars eller vårdnadshavares pass.

Extra tips

 • Visum vid ankomst är fortfarande avstängda. Tidigare kunde resenärer få ett Sri Lanka-visum vid ankomsten, men det fanns bara på Bandaranaike International Airport i Colombo. Det innebar ofta att man väntade i många timmar på bearbetning, och efter en lång flygresa till Sri Lanka kan det vara väldigt obekvämt. Som ett resultat är endast online ETA-ansökningar acceptabla idag.
 • Du behöver en hotellbokning innan du ansöker om ditt Sri Lanka ETA-visum, men en flygbokning är inte obligatorisk för ansökan.
 • För transitresenärer bör ditt anslutningsflyg helst vara inom 10 timmar efter ankomst till Sri Lanka. Bekräfta din transittid med ditt flygbolag innan du bokar ditt flyg.
 • Om du lämnar Sri Lanka innan 30-dagarsgränsen är över och vill återvända på samma visum, beviljar myndigheten dig resterande dagar på ditt tidigare besök. Detta kan tillåta dig att stanna lite längre vid ditt nästa besök i Sri Lanka.
 • Anta att du vill resa till Sri Lanka för anställning, utbildning, journalistrelaterat arbete, NGO-arbete eller politiska möten eller konferenser. I så fall måste du ansöka om ett traditionellt visum genom Sri Lankas ambassad.
 • Om din online-ETA-ansökan av någon anledning misslyckas kommer du att få en remiss till Sri Lankas ambassad eller utlandsbeskickning för att överklaga eller ansöka igen. Din ETA-ansökningsavgift är dock ej återbetalningsbar och kan inte överföras, så du skulle behöva betala på nytt för ett traditionellt ambassadvisum.
 • Var uppmärksam på ansökningsformuläret online och fyll i dina uppgifter korrekt. Om du skickar in din Sri Lanka ETA-ansökan och hittar fel måste du ansöka igen och betala serviceavgiften igen.
 • På grund av Covid-19-reglerna måste besökare till Sri Lanka genomgå ett PCR-test före resan och obligatorisk karantän vid ankomst. Du kan välja från en lista med 188 godkända “Safe & Secure” hotell och pensionat för karantän, som är tillgänglig tillsammans med andra reseprotokoll på den officiella Sri Lanka resewebbplatsen här .
 • Det finns ingen risk för gula febern i Sri Lanka, men resenärer kräver ett certifikat för att resa till Sri Lanka. Men om du redan har ett så behöver du inte ta en boostershot innan du reser till Sri Lanka, eftersom gula febern-certifikaten nu gäller hela livet.

Ansök om ditt Sri Lanka-visum idag

Din resa till paradisön Sri Lanka är bara några klick bort. Klicka här för en snabb och enkel visumansökan för Sri Lanka idag.