Visum till Djibouti

Vid Afrikas horn ligger Djibouti, ett land som talar franska och arabiska. Även om det är ett litet land, har det många vackra platser som bättre ses personligen. På listan finns vackra landskap som vulkaner, sjunkande slätter, saltsjöar, underbara platåer och många fler platser. Snorkling med hajar, dykning och vandring gör ditt besök ännu mer minnesvärt.

Läs vidare för att veta hur man ansöker om ett visum till Djibouti.

Vad är ett Djibouti visum?

Djiboutis e-visum är ett reseautorisation. Det gör det möjligt för en innehavare att komma in och stanna i Republiken Djibouti under en viss tid. Med e-Visa behöver du inte ansöka om ett traditionellt pappersvisum, du behöver bara e-visumet för att komma in i landet. Efter godkänd ansökan får den sökande ett e-postmeddelande.

Du måste skicka en kopia av ditt pass och de senaste bilderna under ansökningsprocessen. Dessutom kan du behöva andra dokument beroende på vilken typ av visum du behöver.

Djiboutis elektroniska visum tillåter en enda inresa i upp till 31 dagar för turism eller affärer. Resenärer som passerar Djibouti till en tredje destination kan också få ett e-visum för transitering för att tillbringa upp till 3 dagar i landet mellan flygningarna.

Diboutis e-visum kan användas en gång. Den enda ingången för visuminnehavare är Ambouli International Airport. Om en besökare vill lämna och återvända senare måste de ansöka om nytt e-visum.

Utlänningar som vill stanna länge i Djibouti för att studera eller göra betalt arbete kan inte göra det med e-visum. I dessa fall måste individen konsultera en djiboutisk ambassad eller konsulat.

Typer av Djibouti-visum

 1. Turistvisum – tillåter en utländsk medborgare att besöka Djibouti för turismändamål. Det möjliggör högst en vistelse på 30 dagar.
 2. Familjevisum – en resenär får familjevisum för att besöka familj och vänner i Djibouti. Tillåter en vistelse på 30 dagar.
 3. Affärsvisum – en utländsk medborgare får ett affärsvisum för att göra affärer i Djibouti. Det möjliggör en vistelseperiod på 30 dagar med möjlighet att förlänga.
 4. Transitvisum – utländsk medborgare får ett transitvisum för att passera Djibouti till en annan destination. Det gäller i tre dagar.

Om dina reseplaner inte inkluderar turism, affärer eller transitering kan du ansöka om arbetsvisum eller studentvisum via Djiboutias ambassader och konsulat. Tyvärr har Storbritannien ingen djiboutisk ambassad. Du kan dock kontakta den franska ambassaden i London för ytterligare förfrågningar.

Krav på Djibouti visum

Följande dokument är ett krav för Djiboutis visumansökan.

 • Ett skannat pass med en giltighetstid på minst sex månader
 • Åtminstone en tom sida på passet
 • Bokning av boende eller inbjudan från en kenyansk organisation eller individ
 • Senaste passfoto
 • Ett inbjudningsbrev från värden eller organisationen i Djibouti
 • Flygbokningar (eller andra transportsätt)
 • Adress för boende i Djibouti; det kan vara ett hotell eller en värd du kommer att bo hos
 • En returbiljett
 • Ett nyligen passfoto

Kom ihåg att ange en aktuell e-postadress när du fyller i onlineapplikationen. Det beror på att Immigration Office skickar det godkända Djibouti e-visumet till ditt e-postkonto.

Enligt Djiboutis visumpolicy måste resenärer skriva ut en kopia av e-visumet och presentera det tillsammans med sitt pass genom djiboutiska gränskontroller.

Hur länge håller Djiboutis visum?

Det finns två olika typer av turistvisum för utländska resenärer. Den första typen ger dig en maximal vistelse på 14 dagar per inresa i Djibouti. Om din resa tar längre tid kan du dock få ett utökat visum som tillåter en vistelse på 15 till högst 90 dagar per inresa.

Hur lång tid tar det att få ett Djibouti-visum?

Tiden för behandling beror på hur brådskande ansökan är enligt följande;

 • Standardbehandling – Du får ditt visum inom 9 arbetsdagar
 • Rushbehandling – Du får ditt visum inom 7 arbetsdagar
 • Super Rush Processing – Du får ditt visum inom sex arbetsdagar

Hur mycket kostar ett visum till Djibouti?

Avgifterna för visum beror på vistelsens längd:

För en vistelse på 1-14 dagar: 49 EUR
För en vistelse på 15-90 dagar: 69 EUR

Extra tips

 • Det kan ta veckor att behandla visumansökningar. Ansök om ett visum från Djibouti tillräckligt tidigt före resdatumet. Du bör ha bevis på din vidare resa.
 • Se till att du fyller i Djiboutis onlineansökningsformulär innan du skickar in det. Annars kan migreringskontoret avvisa din ansökan. Om det avvisas återbetalas visumavgifterna inte.
 • Djiboutis e-visumansökan kräver många bifogade dokument. Dokumenten inkluderar bland annat resväg, identitetshandlingar, arbetstillstånd. Det är viktigt att samla in dessa dokument som PDF-, JPG- eller MSWord-filer för enkel överföring och inlämning.
 • Flyg med ursprung i Sydafrika, Indien eller Brasilien kommer inte till Djibouti. Detta beror på de ökande COVID-19-varianterna.
 • Det finns obligatorisk COVID-19-testning vid alla ingångspunkter i Djibouti. Alla resenärer över 11 år måste gå igenom testprocessen. Om du testar positivt kommer du att karantänera i en myndighet som utsetts av staten. Du blir urladdad när du testar negativt – kostnaderna för testning och karantän beror på resenären.
 • Oavsett om du anländer med flyg, land eller till sjöss måste du tillhandahålla ett PCR-testcertifikat från ditt land. Ta testet inom 72 timmar före avgång och 120 timmar efter ankomst till Djibouti.
 • Svenska akutdokument är godtagbara för inresa, transitering och utresa från Djibouti.
 • Utlänningar bör ha omfattande rese- och sjukförsäkringsskydd. I händelse av nödsituationer eller sjukdom täcker försäkringen kostnader för behandling och hemtransport.
 • Det finns ingen svensk ambassad i Djibouti, och konsulärt stöd är mycket begränsat. Vänligen kontakta den brittiska ambassaden i Addis Abeba, Etiopien under nödsituationer.
 • Vaccin för gula feber. Speciellt för utlänningar från ett land med hög risk för överföring av gul feber.
 • E-visumet garanterar inte inresa till Djibouti. Ett godkänt e-visum är bara ett landningsbehörighet till flygplatsen. Då tillåter landets tullmyndigheter besökare att komma in efter kontroll vid ankomst.

Få ditt Djibouti-visum idag

Planera för en semesterflykt till Djibouti idag. Utforska landets utomhusäventyr och fantastisk natur. Möt de vänliga och extraordinära människorna i Djibouti. Det tar bara några minuter att slutföra den elektroniska visumansökan. Börja här!