Vanliga frågor om Kambodja e-visum

Kambodja är ett fantastiskt resmål för internationella resenärer. Innan du planerar din resa är det viktigt att bekräfta om du är kvalificerad för ett visum eftersom alla som reser in i landet kräver tillstånd.

De enda undantagna nationaliteterna är Thailand, Filippinerna, Laos, Malaysia, Myanmar, Brunei, Vietnam och Singapore.

Generella frågor

Vad är ett Kambodja e-visum?

Ett Kambodja e-visum är ett resedokument som kräver förhandsgodkännande. Det skickas via e-post eller erhålls online och tillåter invånare från godkända länder att besöka Kambodja i turismsyfte.

Är Kambodja e-visum lagligt?

Kambodjas e-visum är legitimt, eftersom godkännandet kommer direkt från de kambodjanska immigrationsmyndigheterna och regeringen. Det tjänar samma syfte som ett vanligt visum, men det är lättare att få.

Hur kan jag ansöka om ett e-visum till Kambodja?

Du kan fylla i ansökan online. Efter att ha fyllt i ansökningsformuläret och gjort betalningen online går det godkända e-visumet till din e-postadress.

Hur lång tid tar det att ansöka online om ett e-visum till Kambodja?

Ansökningsformuläret kräver bara viktig rese- och personlig information, så det bör ta några minuter. Onlinebetalningsprocessen tar några minuter, det är möjligt med vilken enhet som helst.

Kan jag få ett e-visum vid ankomst till Kambodja?

Om du är medborgare från ett berättigat land kan du få ett e-visum vid ankomst. Det är dock viktigt att notera att immigrationsmyndigheterna inte garanterar e-visumet vid den tidpunkt du vill besöka. Det är bäst att fylla i onlineansökan innan du reser.

Hur får jag Kambodja e-visum?

När ditt e-visum godkänns kommer det som en PDF-fil till samma e-postadress som du använde i din ansökningsblankett. Du kan skriva ut dokumentet, eftersom immigrationstjänstemännen behöver visuella bevis.

Kräver barn ett e-visum för Kambodja?

I Kambodja är det ett krav att alla besökare från berättigade länder ska ha ett giltigt inresetillstånd för att korsa gränsen, inklusive barn. Barnets förälder eller vårdnadshavare ansvarar för ansökan om e-visum.

Behöver jag ett visum för att åka på semester till Kambodja?

Ja, alla resenärer som reser in i Kambodja måste ha visum. Om du kommer från ett europeiskt land eller Storbritannien behöver du ett kambodjanskt visum för din semester.

Vilken typ av visum behöver jag för en semester i Kambodja?

För en vistelse på mindre än 30 dagar måste du ansöka om ett e-visum online, som du får via e-post. För en vistelse som överstiger 30 dagar måste du ansöka om visum genom den kambodjanska ambassaden i London. Om du inte kvalificerar dig för e-visumet måste du också ansöka via ambassaden.

Jag fick mitt visum. Finns det något mer jag behöver göra?

Ja, du måste skriva ut två exemplar; en kopia att visa upp vid inresa och den andra när du lämnar Kambodja. Det är också användbart när du ska bekräfta om uppgifterna på visumet stämmer överens med ditt pass.

Kommer Covid-19 att påverka mina resplaner?

Även om den kambodjanska regeringen återöppnade gränserna den 15 november 2021, finns det vissa covid-19-åtgärder som införts för internationella besökare. För uppdaterad information kan du besöka denna sida.

Frågor om applikationen

När ska jag skicka in min visumansökan?

Du kan skicka in din visumansökan när som helst, men det är bäst att göra det minst en vecka före avresa. Oavsett ditt inlämningsdatum behandlas din visumansökan endast 30 dagar före ankomst.

Är det möjligt att skicka in en gruppvisumansökan?

Du behöver inte skicka in en gruppansökan, även om det är en utmärkt idé. Varje resenär behöver ett giltigt Kambodjavisum, vilket kommer att rädda dig från upprepning eftersom det mesta av informationen är liknande.

Vilken information och vilka dokument behöver jag?

Varje visumansökan bör innehålla ett tydligt digitalt passfoto och en skanning av passets informationssida som har bilden. Förutom en del kontaktuppgifter behöver du också veta vilken flygplats eller gränsövergång du kommer att använda och ungefär när.

Hur skickar jag in min passskanning eller foto?

Efter att ha genomfört visumbetalningen finns det en sida för att ladda upp ett passfoto och passskanning. De flesta filformat och storlekar är acceptabla, och du kan använda uppladdningsverktyget för att justera och beskära bilden.

Vilka specifikationer måste min passskanning och passfoto uppfylla?

Passskanningen ska vara tydlig, läsbar och innehålla hela informationssidan. Fotot ska vara i färg, i en väl upplyst bakgrund, och du bör inte ha några icke-religiösa huvudbonader, hår som täcker ditt ansikte eller verkar skratta.

Så länge den uppfyller dessa villkor behöver bilden inte vara från en professionell.

Vad kostar visumet för Kambodja?

Ett Kambodjavisum kostar 99 EUR per person, utan extra kostnader oavsett betalningsmetod . De listade kostnaderna inkluderar alla möjliga kostnader såsom moms, konsulära kostnader, servicekostnader och ansökningskostnader.

Behöver jag överhuvudtaget besöka konsulatet eller kambodjanska ambassaden?

Nej, om du är kvalificerad för visumet och din onlineansökan var framgångsrik, behöver du inte besöka Kambodjas konsulat eller ambassad.

Behöver jag ha bokat hotell eller flyg innan jag ansöker om visum?

Nej, du behöver inga specifika boende- eller flyguppgifter för att ansöka om visum.

Jag är inte säker på mitt ankomstdatum i Kambodja; Är det ett problem?

Så länge du reser inom de 90 eller 30 dagar som visumet tillåter, behöver du inte ange ett specifikt avresedatum på din visumansökan.

Frågor om visum

Vad är giltighetstiden för Kambodjavisumet?

Kambodjavisumet har en giltighetstid på 90 dagar, men du kan bara stanna i landet kontinuerligt i högst 30 dagar.

Vad behöver mitt pass uppfylla?

Giltighetstiden på ditt pass bör inte vara kortare än sex månader från det att du anländer till Kambodja.

Om jag ersätter det gamla passet med ett nytt, måste jag ansöka om ett nytt visum?

Ja, eftersom ditt passnummer länkar direkt till ditt visum. Om passnumret du använder för att resa skiljer sig från det du använde för att få visumet, behöver du ett nytt visum.

Avbryta eller ändra en applikation

Kan jag ändra mitt ankomstdatum?

Ja, visumet anger bara giltighetstiden, så det spelar ingen roll vilken dag du anländer, så länge det är inom den perioden. Tänk på att du bara kan stanna i Kambodja i max 30 dagar.

Jag gjorde ett fel i ansökningsformuläret; Vad händer nu?

När ansökningsformuläret har skickats igenom är det omöjligt att göra några ändringar. Eventuella fel kan resultera i avslag, eller visumet kan bli ogiltigt.

Om det avslås är det möjligt att ansöka om en ny, men du måste betala visumavgifterna igen. I vissa fall kan visumet få ett godkännande men blir ogiltigt på grund av fel i informationen, till exempel ett felaktigt passnummer. Eftersom passet måste kopplas till ett giltigt passnummer kan myndigheter neka dig inresa vid ankomst.

Det är bäst att ansöka om ett nytt visum om du upptäcker några fel eller felaktig information, även om passet du får ser giltigt ut.

Kan jag ändra eller avbryta min ansökan?

I samma ögonblick som din ansökan behandlas är det omöjligt att avbryta den, vilket ofta sker inom 5 minuter efter betalningsbekräftelsen. Om ansökan gäller ett datum senare än 30 dagar, kommer den att vara vilande fram till 30 dagar till din avresa. I det här fallet kan du avbryta eller ändra ansökan inom 30 dagar.