Vanliga frågor om e-visum för Indien

Indien är ett av de största länderna i världen och sträcker sig från Himalayabergen till Keralas tropiska. Indien, landet med olika örter och kryddor, sträcker sig också från den heliga Ganges till Tharöknen.

Indien har en rik historia som går tillbaka till mer än 200 000 år.

Mer än en miljard människor bor i Indien, vilket utgör cirka 2000 etniska samhällen. Dessa etniska grupper talar mer än tvåhundra språk.

Indien är rikt på kultur, med många turistattraktioner att utforska. Några av de många attraktionerna är;

 • De fantastiska religiösa byggnaderna
 • Naturreservat
 • De gamla ruinerna
 • Kärlekssymbolen, Taj Mahal Agra
 • Exotiska städer och många fler

För att njuta av de fantastiska attraktioner som Indien erbjuder behöver du ett visum. Läs vidare för att lära dig hur du ansöker och får ett visum till Indien.

Vad är ett visum för Indien?

Det indiska visumet eller Electronic Travel Authorization (ETA) är ett digitalt resetillstånd. Det är också känt som ett elektroniskt visum eller e-visum eftersom det gäller online.

Alla som reser till Indien av turist-, affärs- eller medicinska skäl behöver visum. Utan det kommer du inte att checka in eller gå ombord på ett flyg till Indien.

Typerna av elektroniska visum inkluderar; e-turist, e-business och e-medicinal. Det finns också ett fysiskt visum i form av klistermärken som en konsulär personal applicerar på ditt pass.

Att ansöka om ett elektroniskt visum är enkelt, snabbt och billigt. Det skulle hjälpa om alla resenärer använde sig av onlineapplikationen.

När ska jag ansöka om visum till Indien?

Du kan ansöka om ett indiskt visum några månader innan avresa. Tidig visumansökan skyddar dig från ändringar i resedatum. Men i brådskande fall kan du få visumet inom 48 timmar, även om det inte finns någon garanti för leveranstider.

Men så snart du har etablerat en plats att bo när du besöker, ansök om visum till Indien. Dina boendeuppgifter är viktiga för att fylla i ansökningsformulären.

Hur kan jag ansöka om visum till Indien?

Ansök och skicka in din visumansökan för Indien genom att följa dessa steg;

 1. Använd länken; https://indianvisaonline.gov.in/visa/ för att starta ansökningsprocessen. Välj den indiska beskickningen från vilken du tänker ansöka om visum.
 2. Fyll i ansökningsformuläret med korrekta uppgifter och skicka in det. Systemet genererar en applikationsidentifikation som du bör behålla för framtida användning.
 3. Boka tid och betala. Om du inte är redo att boka ett möte, skriv ut en kopia av det inskickade formuläret. Senare, när du är klar, besök den berörda indiska beskickningen och skicka in utskriften, plus styrkande dokument.
 4. Systemet ger dig ett visst datum och tid om du bokar ett möte.
 5. Systemet beräknar även visum- och serviceavgifter. Du kan göra betalningar med e-betalningssystemet.

Notera;

Elektronisk betalning är inte tillgänglig för alla indiska beskickningar utomlands. Skicka därför in din ansökan och avgifter till uppdraget eller en outsourcingbyrå.

Krav för visumansökan

 • Varje resenär, inklusive minderåriga barn, måste ha ett pass.
 • Ditt pass måste visa att du har ett EU- eller norskt medborgarskap eller någon av dessa nationaliteter
 • Ha ett aktuellt visum vars giltighet är mer än sex månader
 • Passet måste ha två tomma sidor
 • En ny digital bild

Du kan anlända till någon av följande hamnar med ett visum för Indien;

 1. Chennai (Madras)
 2. Mormugao (Goa)
 3. Nya Mangalore
 4. Kochi (Cochin)
 5. Mumbai (Bombay)

För att se listan över flygplatser kan du anlända med ett Indien-visum, klicka här.

Hur länge är ett visum för Indien giltigt?

Sedan 2019 har giltighetstiden för e-turist- och e-businessvisum varit 365 dagar. Båda passen garanterar dig ett obegränsat antal resor till Indien.

Men 365 dagars giltighet betyder inte att du stannar i landet ett helt år. Giltighetstiden är 365 dagar, men den maximala vistelsetiden är som följer;

E-turistvisum

Ett e-turistvisum tillåter en vistelse på högst 180 dagar för passinnehavare i Kanada, USA, Storbritannien och Japan. Medborgare av annan nationalitet får stanna i högst 90 dagar i följd.

Du kan endast använda e-turistvisumet för att besöka familj och vänner och för turiständamål.

Notera;

På grund av pandemin har alla turistvisum en giltighet på 120 dagar. De tillåter en enstaka inresa med högst 30 dagars vistelse i Indien.

E-Business Visa

Ett e-business visum ger dig obegränsade resor till Indien men en maximal vistelseperiod på 180 dagar. Du kan dock söka förlängning av din vistelseperiod på FRRO-kontoret. Gör det innan du når den 160 :e dagen.

E-medicinskt visum

Ett e-medicinskt visum har en giltighet på 60 dagar från ankomstdatumet till Indien. Datumet du anländer och datumet i ansökningsformuläret bör stämma överens.

Du kan resa till Indien två gånger inom 60 dagar. Ditt avresedatum måste dock infalla inom 60 dagar.

Hur lång tid tar det att skaffa ett visum till Indien?

Efter att ha ansökt om ett visum till Indien, vänta i genomsnitt fyra dagar innan det behandlas. Vissa byråer kan dock hjälpa till att påskynda processionstiden till 48 timmar för ett brådskande visum. Kom ihåg att leveranstiderna inte är garanterade.

Hur kontrollerar jag om mitt visum är giltigt?

För att kontrollera statusen för ditt e-visum, besök https://indianvisaonline.gov.in/visa/StatusEnquiry .

Du måste ange ditt ansöknings-id, som tidigare skickats i bekräftelsetexten. Applikations-id består av 12 tecken. Du behöver också ditt passnummer.

Hur mycket kostar ett visum för Indien?

Avgifterna för viseringsansökningar beror på typen av visum och byrån, och det är ej återbetalningsbart.

Avgiften för visum till Indien är 99 EUR.

Du kan göra betalningar med American Express, PayPal och Master Card. De är enkla och säkra metoder utan transaktionskostnader.

Kan indisk immigration avslå min visumansökan?

Immigrationer godkänner nästan alla visumansökningar, även om de kan avslå dem. Till exempel om Immigration förutser att en resenär har dåliga avsikter.

Om Immigration avslår din ansökan får du tillbaka inköpskostnaden. Denna typ av förmånlig behandling är endast tillämplig en gång för varje resenär.

Vad är den officiella webbplatsen för visum till Indien?

För att ansöka om det indiska e-visumet, använd den officiella webbplatsen https://indianvisaonline.gov.in/evisa/ .

E-visumtjänsterna är helt online. Gå därför inte i fällan av mellanhänder som hävdar att de underlättar processen.

Återigen, dela inte din biodata med någon obehörig individ eller webbplats. Använd endast denna officiella webbplats för e-tjänster.

Extra tips

 • Skriv ut ditt visum och ha det tillsammans med ditt pass under hela resan.
 • Reser du från ett land med risk för gula febern? I synnerhet Afrika och Sydamerika är högriskregioner. Du måste vaccinera dig mot gula febern innan du åker till Indien. Du måste visa bevis via vaccinationspasset, även kallat “gul bok”.
 • Ditt visum kan löpa ut direkt när du ansöker, skaffar och börjar använda ett nytt pass. Anledningen är att visumet har en oskiljaktig koppling till ett visst passnummer. Den enda lösningen i det här fallet skulle vara att ansöka om ett nytt visum.
 • Tjänsten visum vid ankomst (VOA) är endast tillgänglig för japanska, UAE och sydkoreanska medborgare. För att medborgare i Förenade Arabemiraten ska få visumet vid ankomst måste de tidigare ha fått ett e-visum eller pappersvisum för Indien. Du är dock inte berättigad till VOA om dina föräldrar eller morföräldrar var permanent bosatta eller födda i Pakistan.
 • Staten och hälsoministeriets regler angående Covid-19 förändras i takt med pandemins svårighetsgrad. Håll dig uppdaterad med Indiens lagar innan du reser.