Tanzania visum

Tanzania är det perfekta resmålet för safariälskare, beläget i den östra delen av Afrika. De flesta besöker landet på grund av det vackra landskapet, stränderna, nationalparkerna och naturattraktionerna. Men innan du besöker behöver du ett Tanzania-visum.

Fortsätt läsa för att veta hur du ansöker om Tanzania Visa

Sammanfattning

Typ av krav Obligatorisk för brittiska medborgare
Resesyfte Turism (semester) eller familjebesök
Giltighet Max 30 dagar
Destination Fastlandet Tanzania och/ Zanzibar
Processionstid Normalt – i genomsnitt 4 veckor

Brådskande – i snitt 2 veckor

Kosta 79,95 £ per person online.
Appliceringsmetod Helt online
Betalningsmetod Betala med MasterCard, American Express eller PayPal utan transaktionskostnader.

Om Tanzanias visum

Tanzanias e-visum är ett dokument som är tillgängligt elektroniskt i PDF-format. Ansökningsprocessen är enkel och till låg kostnad.

Om du har irländsk eller brittisk nationalitet behöver du ett visum för att klara Tanzanias passkontroll vid ankomst. Barn behöver också sitt visum. Turister behöver dock inte ta sina pass fysiskt till ambassaden eftersom e-visumet sänder digitalt. Ansök istället online genom att fylla i ett ansökningsformulär, där du fyller i;

1) Kontaktinformation

2) Resplaner

3) Passuppgifter

Tanzanias e-visum är endast giltigt vid ankomst till följande destinationer:

 • Julius Nyerere internationella flygplats
 • Kilimanjaros internationella flygplats
 • Mwanza internationella flygplats
 • Abeid Amani Karume internationella flygplats
 • Gränsövergång Namanga – vid Kenia
 • Gränsövergång Tunduma – vid Zambia

Efter att ha anlänt till någon av ovanstående platser kan du fritt resa från Tanzanias fastland till ön Zanzibar och tillbaka med båt eller flyg.

Typer av Tanzania visum

 1. Vanlig/turist

Alla tanzaniska beskickningar utomlands kan utfärda ett visum. Om du är innehavare av ett vanligt visum kan du skaffa ett besökspass vid vilken ingångspunkt som helst under en viss period.

Vanligt visum klassificerat i två typer;

 1. Resevisum för engångsresor – Giltigt i tre månader i följd med verkan från utfärdandedatum och en vistelsetid på högst nittio dagar.
 2. Resevisum för flera inresor – Det ger flera inresor till landet. Gäller i antingen tolv eller sex månader från och med utfärdandedatum. Den har en maximal vistelsetid på 120 dagar, förutsatt att ett enstaka besök inte överstiger nittio dagar.
 1. Gratis visum

Gratis Visa tillåter enstaka eller flera inträden till en innehavare av diplomattjänster eller officiellt pass eller resedokument från en erkänd internationell organisation om officiella plikter och anhöriga.

Det utfärdas också till en vanlig passinnehavare, enligt instruktioner från Zanzibars immigrationskommissionär.

 1. Genomresevisum

Tanzanias regering kan utfärda en transitering till utländska medborgare för att transitera till en annan destination från Tanzania i högst sju dagar.

 1. Affärsvisum

Business Visa är för utlänningar som vill åka till Tanzania tillfälligt under en period som inte överstiger tre månader. Dessa aktiviteter inkluderar;

 • Genomför korta utbildningar eller kurser
 • Särskilt uppdrag t.ex. installation eller underhåll av maskiner och utrustning
 • Yrkesuppdrag som revision eller konsultation
 • Att bedriva laglig affärshandel enligt Tanzanias lagar.

Krav för Tanzania visum

Generellt sett är de grundläggande kraven för en tanzanisk visumansökan;

 • Ett skannat pass med sex månaders giltighet
 • Minst en tom sida på passet för Tanzania Visa-stämpeln
 • En returbiljett från Kenya
 • Bokning av boende
 • 2 Nyligen identiska, två och två färgade pass, tagna nyligen.

Du kan dock behöva ett inresevisum eller vidarebiljettformulär för en returbiljett eller biljett till en annan destination.

För ett företagsvisum behöver du ett brev från företaget som sponsrar dig i Storbritannien med företagets brevhuvud som presenterar sökanden. Företaget bör tydligt ange syftet med ett besök bör tydligt anges. Alla brev måste visa en brittisk postadress.

Hur länge gäller Tanzanias visum?

Tanzanias e-visum för brittiska sökande är ett inresetillstånd med en tillåten maximal vistelse på trettio dagar. Storbritanniens medborgare kan använda e-visumet för korttidsbesök för turism och fritid. Visumet är giltigt i nittio dagar från utfärdandet.

Brittiska medborgare som vill förlänga sin vistelse i Tanzania är mer än välkomna att begära en förlängning av visumet. De bör boka ett möte med immigrationskontoret i Dar es Salaam innan deras visum går ut och fylla i ett formulär för förlängning av visum. Besökare har två förlängningar med tre månaders mellanrum.

Hur lång tid tar det att få Tanzania visum?

Tanzanias immigrationstjänst har inga garantier angående leveranstiden för ditt visum. Den genomsnittliga tiden för visumgodkännande är fyra veckor. Det är dock möjligt att skicka in en brådskande ansökan, som har en genomsnittlig leveranstid på två veckor.

Även med brådskande ansökningar är leveranstiden fortfarande inte garanterad. Vissa visumbyråer lovar en leveranstid på under två veckor, men varje visumbyrå är beroende av Tanzanias regering.

Vilka ekonomiska kostnader bör jag överväga?

Visumet kostar £79,95 per person, ett totalpris som inkluderar alla konsulära avgifter, servicekostnader och skatter. Dessutom får du en tilläggsavgift om du behöver en brådskande leverans som kostar £17,50 per Visa. Du kan dock enkelt, säkert och snabbt göra betalningar via Visa, MasterCard, American Express eller PayPal utan några transaktionskostnader.

Extra tips

 • Innan du ansöker om Tanzania-visum måste du boka flyg och boende. Du kan också behöva id-handlingar, resplan, arbetstillstånd, affärstillstånd och inbjudningsbrev. Samla dessa dokument som JPG eller PDF för enkel uppladdning och presentation.
 • Av säkerhetsskäl fungerar inte användningen av betalkort utanför Europa. För att ta ut pengar eller betala med ett betalkort i Tanzania, kontakta din bank för att aktivera kortet för användning utanför Europa. Du kan själv aktivera denna funktion med hjälp av bankens mobilapp. Vissa platser i Tanzania accepterar inte kreditkort; se därför till att du bär båda typerna av betalning.
 • Om du blir sjuk eller på semester är det praktiskt att ha ett apotek med dig, inklusive; engångshandskar, desinfektionsmedel, sterila gasbindor, saxar och salva. Det är också bra att ha med sig insektsmedel och insektsbettskydd.
 • Potentiella besökare som inte har rest till Tanzania och innehar en COVID-19-visumbesked har en tre månaders visumförlängning för att stanna i landet.
 • Besökare vars visum har löpt ut eller kommer att löpa ut och inte kan lämna landet kan få en gratis förlängning på en månad. De bör besöka immigrationskontoret för att få förlängningen. Om covid-19-pandemin fortsätter och förlängningen på en månad löper ut bör de gå tillbaka till immigrationskontoren på Kurasini i Dar es Salaam för ytterligare instruktioner
 • Alla passagerare som reser in i Tanzania kommer att genomgå utökad screening för covid-19, inklusive ett obligatoriskt snabbtest. Kostnaden för snabbtestning är 17,75 pund per resenär som måste betalas kontant vid ankomst.
 • Tanzania kräver att alla besökare tar med ett negativt COVID-19 PCR-testintyg vid ankomst. Dessutom måste besökare göra testet inom 72 timmar innan de kommer till Tanzania.
 • Slutligen måste alla passagerare som reser till Tanzania fylla i ett onlineformulär för resenärers övervakning . Detta bör ske 24 timmar före ankomst.

Få ditt visum idag

Planerar du en resa till Tanzania? Du kan ansöka om ett Tanzania-visum via detta onlineansökningsformulär även för dina medresenärer. För mer information om visum, besök Tanzanias immigrationswebbplats .