Krav på e-visum för Kambodja

Kambodja ligger på fastlandet i Sydostasien. Den har anmärkningsvärt slättland och otroliga floder, mellan handelsvägar över land och floder som förbinder Kina med Indien och Sydostasien. Landet har en blandning av många kulturer från Asien, Frankrike och USA.

Kambodjas klimat består av monsunvindar, som beskriver två primära årstider. Maj till oktober har kraftiga, utbredda vindar i sydvästra monsunen, åtföljande hög luftfuktighet och kraftiga nederbörd. Å andra sidan upplever november till mars lätta och torra vindar i nordöstra monsunen med låg luftfuktighet och molnighet.

Om du tänker besöka landet, hjälper det att bekanta dig med dessa väderförhållanden. Men innan du tänker på att resa, här är en sammanfattande guide för Kambodjas e-visumkrav.

Kambodjas e-visum är ett relativt nytt tillägg till visumschemat för utlänningar som planerar att besöka landet. Om du funderar på att boka en resa till Kambodja, särskilt de som bor i grannländerna, bör e-visumet vara den första informationen du hittar.

Så innan du reser till Kambodja är det viktigt att följa landets visumkrav. Det är dock ett känt faktum att vissa nationaliteter inte kan använda detta alternativ och istället bör köpa ett visum vid ankomst. Innan du ger dig av på din exotiska semester är det lämpligt att kontrollera om du behöver visum eller inte.

För de flesta besökare kan du bara resa till Kambodja om du har ett obligatoriskt Kambodjavisum erhållet online till en kostnad av cirka 59 € per person. Onlineansökan går snabbt, det tar bara mindre än fem minuter att fylla i ansökningsformuläret. Använd sedan ditt Visa, PayPal eller huvudkort för att göra dina betalningar. Efter det får du ditt kambodjanska visum efter några dagar. Men av brådskande skäl och korrekta procedurer kan du komma åt den inom tjugofyra timmar.

Viktig information för Kambodja onlinevisum

Kambodjas e-visum kom till på grund av det anmärkningsvärda samarbetet mellan utrikesministeriet och Konungariket Kambodjas globala samarbete. Det tillåter turister och affärsmän att stanna upp till trettio dagar i landet samtidigt som de utforskar dess unika landskap, turistplatser och affärsmöjligheter.

Om du planerar att resa till Kambodja i arbets- eller utbildningssyfte måste du kontakta närmaste kambodjanska ambassad för hjälp när du planerar din förlängda vistelse i Kambodja.

Vilka är kraven för Kambodjas e-visum?

Innan du skickar in din ansökan måste du uppfylla dessa kambodjanska e-visumdokumentkrav:

 • Giltigt pass i mer än sex månader från vilket land som helst med visum i Kambodja
 • Passet måste ha en tom sida för dina in- och utresestämplar
 • Ett passfoto som uppfyller dina minimikrav för Kambodja
 • Ett betal- eller kreditkort för att betala din turist- eller affärsvisumavgift

Kom ihåg att varje person måste äga ett pass, inklusive dina barn.

Processen för att ansöka om kambodjanskt visum

När de har mottagit din ansökan går de berörda tjänstemännen igenom den och skickar den sedan vidare till immigrationsavdelningen för behandling.

Om ansökan har ett misstag eller är ofullständig kommer en handläggare från immigrationskontoret att kontakta dig och informera dig om att åtgärda felen, och som ett resultat kommer du att slösa mer tid. Se därför till att din ansökan är felfri och innehåller sanningsenlig information för en snabbare och smidig ansökningsprocess.

Krav för Kambodja Business Visum ansökan

Om du är på väg till Kambodja för en affärsresa måste du tillhandahålla det undertecknade passet. Dess giltighet är för sex månader och det är viktigt att ha en tom visumsida.

Dessutom måste du tillhandahålla ett passfoto, som måste vara tydligt och taget mot en helvit bakgrund. Ett företagsbrev är ett annat viktigt dokument som du måste tillhandahålla.

Kom ihåg att bära med dig och visa upp ett reseavtalsbevis för hela din resa, inklusive en e-biljett som anger din resa. Du måste också tillhandahålla bevis på din sjukförsäkring på minst 50 000 $.

Förtjänsterna med det kambodjanska e-visumet

När du ansöker om det kambodjanska e-visumet kommer du att njuta av många förmåner, inklusive:

 • Processen är alltid tillgänglig på internet
 • Du behöver inte göra registreringarna
 • Du kommer att utföra revideringar och korrigeringar innan du ansöker till den kambodjanska regeringen.
 • Du kommer att ha din integritet eftersom ingen annan kan komma åt din applikation
 • Du kommer åt ditt kambodjanska e-visum från bekvämligheten av ditt hem utan mycket kamp
 • Du kommer alltid att ha återställningsadressen ifall ditt kambodjanska e-visum försvinner
 • Du kommer att få tjänsten återbetalning efter avslag på ditt kambodjanska e-visum

Vanliga frågor om E-visum för Kambodja

När kan jag ansöka om Kambodjavisum?

Att ansöka om ett kambodjanskt e-visum är en enkel process, och du kan göra ansökan när du vill. Efter framgångsrikt godkännande av din visumansökan kan du enkelt få tillgång till Kambodja.

Vad händer om mitt pass går ut tidigare?

Om ditt pass går ut inom sex månader efter din ankomst måste du ansöka om ett nytt visum. Om det är brådskande kan du använda brådskande procedurer. Lyckligtvis erbjuder många passkontor det. Efter att du fått ditt nya pass måste du lämna in din visumansökan. Detta beror på att du måste fylla i ditt passnummer i Kambodja-visumansökningsformuläret.

Kan jag komma in i Kambodja för företag med ett turistvisum?

Nej, varje typ av visum tjänar bara sitt syfte. Ett turistvisum är för att besöka landet, medan ett affärsvisum är för affärsändamål.

Kan jag ändra eller avbryta min ansökan?

Ja, när du bekräftar ditt visum indikerar det dess giltiga giltighetstid. Det är dock tillrådligt att besöka och lämna Kambodja inom giltighetstiden, eftersom du inte kan stanna där i mer än trettio dagar.

Om jag inte har ett visum längre, kan du få tillbaka dina pengar?

Nej, efter att ha behandlat din visumansökan indikerar den tjänstleverans. Därför kan du inte få återbetalning eller avboka.

Kan du skicka in en gruppansökan?

Ja, dock måste resenärer ha ett eget giltigt Kambodjavisum. Gruppansökan sparar tid eftersom du bara fyller i informationen en gång. När du skickar in gruppansökan för Kambodjavisum kan du klicka på knappen märkt “lägg till resenär” under onlineansökningsformuläret.

Var kan jag få mer information om Kambodjas e-visum

För att få ytterligare Kambodja e-visum kan du besöka Kambodjas regerings webbplats https://www.evisa.gov.kh/ .

Fördelarna med att välja Kambodjas e-visum

 1. Du sparar tid eftersom du inte besöker ambassaden
 2. Hela processen är säker, välplanerad och snabb
 3. Du behöver inte oroa dig för restider och sena incheckningar så länge flygets avgångstid är mer än 72 timmar

Kambodja har ett betydande antal vaccinerade människor. Kriget mot Coronaviruset är ännu inte över; infektionsfrekvensen har dock minskat under de senaste två månaderna. Som turist eller affärsman är du välkommen till Kambodja. Du behöver dock vaccinera dig fjorton dagar eller tidigare innan du reser.

Om du vill besöka Kambodja för en semester, skaffa ett coronatest och en försäkring innan din avresa. Du får instruktioner om hur du effektivt ansöker om försäkringen online samtidigt som du gör din ansökan.

Kostnaden är cirka 90 USD för 20 dagars försäkring eller 120 USD för 30 dagar. Försäkringen täcker koronavirustestning i Kambodja och din sjukhusvistelse om du har infektioner. För malminformation, tveka inte att skaffa ditt Kambodjavisum här idag när du planerar din nästa resa.