Krav på e-visum för Indien

Indien ligger på kontinenten i Sydasien. Det är den sjunde största i områdessträcka och näst störst i antal invånare. Indiska oceanen omger Indien i söder, medan Arabiska havet omger dess sydväst. Det delar sin gräns med Pakistan i väster medan Kina, Nepal och Bhutan är norr.

Indien har en distinkt kultur, och dess långa historia är värd att uppleva. När du besöker Indien kommer du att utforska många Indiens fantastiska landskap och förstklassiga köket. Förbered ditt nästa besök i Indien, särskilt under Holi-festivalen, och ha kul, inklusive den traditionella maten med unika kryddor.

När du besöker Indien är visum ett av kraven du måste ha. Mitt i pandemin pågår olika operationer online och E-Visa är inte undantaget, vilket är mycket effektivt.

Vad är indiskt e-visum?

Det är ett onlinevisum som du får som utländsk medborgare. När du tar emot den kommer du bekvämt in i Indien under en begränsad period. Myndigheterna utfärdar alltid ett elektroniskt formulär för ditt visum till ditt registrerade e-post-ID.

När du får ett indiskt e-visum har du tillgång till landet under en kort period.

Du kan begära e-visum av följande skäl:

 • Turismverksamhet
 • Vänner/släktingar på besök
 • Sport aktiviteter
 • Kort affärsvistelse
 • Humanitär verksamhet

Den indiska e-visumprocessen

Att ansöka om det indiska e-visumet är en av de enklaste och bekvämaste processerna. Du behöver inte infinna dig personligen för din visumintervju på den indiska ambassaden. Allt du behöver är ditt pass med en giltighetstid på sex månader eller mer från ditt ansökningsdatum.

Sökande till indiska e-visum kan ansöka om och få sina pass online från ditt lands officiella ambassadwebbplats.

När du skickar in din onlineansökan och gör betalningarna kan du förvänta dig verifieringsmeddelandet via din e-post.

Den ekonomiska kostnaden för E-Visa varierar med varje land, och du kan framgångsrikt betala Visa med ditt betal- eller kreditkort. När du utfärdar ditt E-visum är det svårt att ändra dess information. Så du måste vara försiktig när du fyller i uppgifterna när du ansöker.

Utveckling av Indian Online Visa Scheme

2013 tänkte unionens turistministerium starta ett visumprogram online, vilket gör det lättare att komma åt det indiska visumet. Det har varit framgångsrikt i många andra länder.

Saudiarabien, Turkiet, Marocko, Nigeria, Egypten och andra har också antagit flytten. Dess popularitet har ökat sedan 2015.

Kvalifikationer för det indiska E-visumet

Följande kvalifikationsvillkor gäller när du väljer det indiska E-visumet. Du måste besöka Indien för att träffa vänner, släktingar, medicinsk behandling, korta affärer eller humanitära aktiviteter.

 1. Ditt tillstånd bör ha minst sex månaders giltighetstid tillsammans med datumet för ansökan.
 2. Ditt pass får inte ha mindre än två tomma sidor för stämpling av en immigrationstjänsteman.
 3. Du måste ha en returbiljett för att återvända efter att din vistelsetid har gått ut.
 4. Små barn måste ha eget E-visum och pass

Dokument som du behöver för att ansöka om det indiska e-visumet

 • Ditt pass med en giltighetstid på sex månader eller mer
 • Foto med passstorlek

Olika skivor som du måste ta fram när du anländer till Indien

 1. Ditt exemplar av E-Visa som måste vara i tryck
 2. Ett pass med en giltighetstid på sex månader eller mer
 3. Ditt inbjudningsbrev om du har ett
 4. Din sjukförsäkring täcker den tid du vistas i Indien

Du måste tillhandahålla dokumenten till immigrationsmyndigheten på flygplatsen när du anländer till Indien. Men de kan också be om andra ytterligare dokument.

Fördelarna med ditt indiska e-visum

 1. Det är lättare att få ditt indiska e-visum när som helst om du har bra internetuppkoppling och ditt pass är motiverat.
 2. Du sparar tid eftersom du inte behöver dyka upp på den indiska ambassaden personligen.

Vilka faktorer kan resultera i avslag på indiskt e-visum?

Avslag kan hända när immigrationsmyndigheten i ditt land upptäcker många fel i din indiska e-visumansökan. Nedan är några av de främsta orsakerna som kan leda till att ditt indiska e-visum nekas:

 • Närhelst någon viktig information saknas
 • När ditt pass giltighetstid är kortare än sex månader
 • Om ditt visumansökningsformulär är felaktigt
 • När din visumtyp inte är specifik
 • När dina avsikter att gå tillbaka är oklara

På grund av covid 19 måste du som internationell resenär skaffa Air Suvidha, en självdeklaration, innan du reser in i Indien. Du kan utan tvekan komma in på det online när du ansöker om det indiska e-visumet.

Det indiska visumets giltighet och utgång

Ditt indiska e-visums giltighet beror på vilken typ av elektroniskt visum du får när du besöker Indien. Om du tar med dig e-turistvisumet kan du stanna i Indien i upp till nattliga dagar. Men om du kommer från USA, Storbritannien, Kanada eller Japan kan du förlänga din vistelse med upp till etthundraåttio dagar.

Du kan använda ditt indiska elektroniska visum för att komma in i tjugoåtta utvalda flygplatser och fem hamnar. Se till att du besöker Indien innan ditt visums utgångsdatum når.

Gul feber-certifikat Resa för din resa till Indien

Om du kommer från ett område med gula feberninfektioner måste du visa din gula febervaccination direkt efter ankomsten till Indien. Om du inte visar upp ditt gula febervaccinationskort kan du stanna i karantän i upp till sex dagar efter att du kommit till Indien.

Om du inte visar några tecken på gula febern kan du fortsätta med dina aktiviteter i Indien.

Vanliga frågor om indiskt e-visum

 1. Vad är det indiska e-visumet?

Ett dokument låter dig komma in i Indien som utlänning. För att ansöka om det, besök webbplatsen som utfärdar Visa, särskilt ditt lands indiska ambassadwebbplats, och välj alternativet e-visum. Ange dina uppgifter och betala visumavgiften.

 1. Behöver jag det indiska e-visumet om jag kommer från USA?

Ja, du måste skicka in din visumansökan till centrum för indiska ansökan i USA. Du kan fylla i onlineansökningsformuläret på Indian Visa-webbplatsen. Efter godkännandet kan du fortsätta med dina operationer.

 1. Hur lång tid tar det att få det indiska e-visumet?

Det tar upp till tre dagar att behandla din indiska e-visumansökan. Du kommer att få ett visum beroende på din nationalitet och anledningarna till besöket.

 1. Kan jag ansöka om e-visum för att besöka Indien en stund?

Ja, du kan ansöka om det indiska e-visumet för turism, affärer eller till och med besöka dina vänner eller släktingar.

 1. Vilka dokument behöver jag för att ansöka om mitt indiska e-visum?

När du ansöker om ditt e-visum måste du ha ett giltigt pass, ett aktuellt fotografi som motsvarar passstorleken och ett inbjudningsbrev.

 1. Måste jag besöka den indiska ambassaden för att få e-visum?

Nej, det är inte nödvändigt att besöka din indiska ambassad i ditt land. Du kan enkelt ansöka om ditt indiska e-visum från bekvämligheten av ditt hem varje gång du vill.

 1. Kan min ansökan om ett indiskt e-visum få ett avslag?

Ja, din indiska e-visumansökan kanske inte går igenom om du missar olika viktiga dokument eller om dina avsikter att gå tillbaka inte är tydliga.