Indien har återöppnat sina gränser för internationella besökare

Indien, en subkontinent i Sydasien, är historiens moderland. Det har den äldsta civilisationen i världen och många officiella språk.

Indien har tagit sig ur ett förödande 2021 som ett resultat av covid-pandemin; det globala centrumet för en ny våg av viruset som förde landets hälsosystem till nära kollaps. Delta-varianten, som nu har svept över jordklotet, startade här.

Men liksom andra länder tog Coronavirus-pandemin hårt på Indiens turism. Eftersom Indien är ett av världens bucketlist-resor, var Indien inget undantag. Många länder stängde sina gränser, stoppade reguljärflyg och införde en strikt låsning. Resandet till och från landet upphörde och en låsning verkställdes i mer än ett halvår.

Men sedan oktober 2021 började Indien öppna sina gränser. Charterflyg började landa i Indien, men ändå kunde inga turister besöka Indien direkt.

Från och med november 2021 hävde Indien redan reseförbudet. Fullvaccinerade besökare från 99 länder, inklusive Storbritannien, kan nu ha semester i Indien. Förutom att ha ett visum till Indien, följ följande stränga riktlinjer från hälsoministeriet.

Det här är vad du bör veta och förvänta dig om Indien är ditt turistmål på bucketlist.

Det indiska visumet

Det indiska visumet är ett elektroniskt dokument som du kan ansöka om via den officiella webbplatsen https://indianvisaonline.gov.in/ .

Alla brittiska och irländska resenärer till Indien måste ha ett giltigt visum när de reser in i landet.

Den indiska regeringen återställde nästan alla tidigare tillfälliga visum . Turistvisum utfärdade före oktober 2021 och alla andra e-visum som givits före den 30 mars 2021 återställdes dock inte.

Från den 15 oktober 2021 erbjuder den indiska regeringen nya e-turistvisum för gruppturism. Staten utfärdade nya individuella e-turismvisum som gäller från och med den 15 november 2021 .

Observera följande i detta sammanhang;

 • För gruppturism kommer alla utländska turister att komma in i Indien med e-turistvisumet på ett chartrat flyg från den 15 oktober 2021 .
 • Enskild turism kommer in i landet på ett e-turistvisum från den 15 november. Du kan använda Air Bubble Scheme eller Vande Bharat Mission för att komma in. Alternativt kan du använda alla kommersiella flygningar som certifierats av det indiska luftfartsministeriet.

Se till att flyg som kommer från ditt land har återupptagits . Vissa operatörer är inte helt i drift igen.

 • Alla utländska besökare får inte komma in i Indien via landvägar med e-turistvisum.
 • Från och med oktober 2021 ändrades giltighetsvillkoren för Indiens e-visum. Den nuvarande giltigheten är 120 dagar från datumet för godkännandet. Du kan bara resa till Indien en gång inom denna period i 30 dagar.

Vem kan besöka Indien?

Den indiska regeringen uppmuntrar alla att komma från vilket land som helst i världen. Faktum är att regeringen planerar att utfärda cirka en halv miljon turistvisum i mars 2022.

En utländsk medborgare med ett giltigt visum är inte tillräckligt för att garantera dig tillgång till Indien. Med den pågående pandemin måste du ha dessa ytterligare krav.

När det gäller hälsoministeriets protokoll;

 1. Resenärer som besöker Indien måste ha fått Covid-19-stöten. De måste också testa negativt för Covid inom 72 timmar av sin resa.
 2. Alla resenärer som anländer till flygplatsen måste genomgå screening. Varje person som visar tecken och symtom på viruset måste besöka en medicinsk anläggning.
 3. Personer över fem år ska ladda upp ett självdeklarationsformulär på Air Suvidha-portalen . Dessutom måste de ladda upp ett negativt PCR-test som tagits inom tre dagar efter att resan påbörjats. Du måste också bekräfta att du kommer att hålla dig till eventuella Covid-19-protokoll från staten.
 4. Alla passagerare som är helt vaccinerade behöver inte sätta sig i karantän om de kommer från ett land som uppfattas som “riskfritt”.
 5. Om du reser från en högrisknation måste du göra ett nytt PCR-test i Indien. Du måste boka testet i förväg på Air Suvidha-portalen. Du ska inte lämna flygplatsen förrän du får ett negativt Covid-19-test.
 6. Icke-vaccinerade eller delvis vaccinerade personer måste lämna in ett Covid-19-testprov på flygplatsen. Du måste sätta i karantän i en vecka. På den åttonde dagen måste du testa om, och om det är negativt, fortsätta att övervaka deras hälsa i sju dagar.
 7. Om du testar positivt vid ankomsten går du till ett statligt isoleringscenter . Personer på tre rader bredvid dig måste isolera sig, oavsett deras testresultat.
 8. Den 31 december fanns det 11 riskländer. Dom är;
 • Sydafrika
 • Brasilien
 • Botswana
 • Kina
 • Ghana
 • Mauritius
 • Nya Zeeland
 • Zimbabwe
 • Tanzania
 • Hong Kong
 • Israel, Storbritannien och Europa

Extra tips

 1. Vissa länder har ömsesidiga avtal med Indien för att acceptera vaccinationsintyg. De inkluderar Storbritannien, USA och många andra europeiska nationer. Resenärer från nämnda länder får inte göra PCR-testet på flygplatsen. Däremot behöver de hålla koll på sin hälsa i två veckor.
 2. Att bära masker är obligatoriskt när man använder kollektivtrafik
 3. Du måste observera social distans när du är i Indien. Vissa stater kan bötfälla dig för att du inte följer sådana riktlinjer.
 4. Var och en av de 28 indiska delstaterna har tillstånd att skapa regler för internationella ankomster. Så regler och förordningar kan variera från flygplats till flygplats i Indien.

Sammanfattning

Alla dessa riktlinjer bör inte hindra dig från att njuta av vad mångfaldens land har att erbjuda. Dessa åtgärder är här för att hjälpa dig att hålla dig frisk. Planera en resa idag och se den vackra sidan av det sydasiatiska landet.

Lämna en kommentar