Egyptens visumkrav

Egypten är strategiskt beläget i den nordöstra delen av Afrika. Dess huvudstad är Kairo, som har en blandning av arabiska och islamiska människor. Egypten ligger i närheten av Medelhavet i norr och Röda havet i öster.

Egypten har en lång historia. Dess preliminära framsteg, inklusive skrivande, jordbruk, urbanisering, religion och styrelseformer, är imponerande. Det suggestiva monumentet som Giza Necropolis är också betydelsefullt för vetenskapliga studier och lockar intresse över hela världen.

Om du planerar för din nästa semester till Afrika, betrakta Egypten som din nästa destination, och du kommer att uppleva många otroliga saker. Men för att besöka Egypten är ett visum ett av de livsviktiga kraven du måste ha.

Nedan finns en guide som utvecklar hur du skaffar ett egyptiskt visum .

Visumförtydligande för Egypten

Egyptens visum är det lagliga officiella resedokumentet som tillåter dig att besöka landet under en viss period. Om du planerar att besöka Egypten med dina barn måste du skaffa ett visum för vart och ett av dem.

Krav och giltighet för Egyptens visum

Du måste uppfylla specifika krav så att du kan få ett Egyptenvisum. De viktigaste är:

 • Som resenär måste du ha ditt pass för att ansöka om e-visumet. Den måste ha en tom sida.
 • Vid din ankomst till Egypten måste du tillhandahålla inbjudningsbrevet för att besöka en vän eller familj.
 • När du anländer är en begäran om att tillhandahålla resplanen som innehåller din flygbokning och övernattningarna viktig.
 • Om du reser som en grupp i turismsyfte är det viktigt att skicka in gruppansökan tillsammans.
 • Du måste tillhandahålla två färgade pass av hög kvalitet upplösning.
 • När du reser till Egypten av kommersiella skäl måste du använda två kopior av kommersiella motiveringsbrev.
 • Du måste också uppvisa en central beställningsblankett för visum.
 • Bevis på researrangemang är ett annat viktigt dokument som du måste tillhandahålla. Den innehåller två kopior av resplanen, som visar dina in- och avresedatum och ditt fullständiga namn.
 • Om du kommer från ett område med risk för gula febern måste du tillhandahålla ett vaccinationsintyg mot gula febern. Detta dokument genomgår verifiering vid din ankomst till Egypten.

Giltighet för Egyptens visum

Ditt Egyptens turistvisum är vanligtvis giltigt i 90 dagar. Det låter dig stanna i Egypten i högst trettio sammanhängande dagar. Om du väljer ett visum för flera inresor, kan du ha omfattande resor till Egypten under hela giltighetstiden på 90 dagar.

Observera att varje vistelse endast varar i minst 30 dagar. Det är möjligt att ändra dina resplaner när som helst, även efter att du har bekräftat ditt visum. Din ankomst- och avgångstid måste dock ligga inom giltighetstiden på 90 dagar.

Processen för att ansöka om visum till Egypten

Du kan skicka in din ansökan när som helst gratis, inklusive helger, via Egyptens ambassads webbplats. Att ansöka om visum är en enkel process som bara tar fem minuter att fylla i ansökningsformuläret . Sedan betalar du online med ditt Visa, Master Card, American Express eller PayPal.

Det kommer att kosta dig 44,95 £ för ett engångsvisum. För flera bidrag kostade det £79,90. Därefter kommer ditt Egyptenvisum att vara tillgängligt via din e-post, vilket tar cirka fem arbetsdagar när det är brådskande. Det tar dock längre tid än så om det inte är kritiskt.

När kan du ansöka om ditt visum till Egypten?

Det är viktigt att ansöka om ditt Egyptenvisum direkt efter att du har bokat ditt flyg. Observera dock att den blir aktiv i 30 dagar när du fyller i ansökningsformuläret. Dessutom börjar dess giltighetstid omedelbart från det ögonblick då den bekräftas.

Ansöker om Egyptens visum mitt i pandemin

Egyptens turistattraktioner och turistrelaterade aktiviteter är nu i drift, och regeringen utfärdar lätt visum. Egyptens onlineplattform för visumansökan är ganska effektiv. Du måste dock uppfylla hela Egyptens visumkrav innan du ansöker som utlänning.

Ansökningsprocessen för e-visum är inte komplicerad, och den kräver bara dina personliga och pass- och reseuppgifter. Du kommer också att betala visumavgifterna effektivt på samma onlineplattform. Men om du inte övervägs för ett egyptiskt visum kan du kontakta den egyptiska ambassaden.

Se till att du bär en mask varje gång du är ute offentligt i Egypten.

Egyptens reseminskning mitt i pandemin

Turismaktiviteterna börjar sakta återuppstå i Egypten, och flygresor blir lika regelbundna. Egypten håller dock alltid ett öga på många COVID-19 reserestriktioner. Som utlänning som har för avsikt att besöka Egypten måste du uppfylla alla covid-19-krav, inklusive att testa negativt för covid-19.

Om du har vaccinationsintyget, som visar en fullständig vaccination i 14 dagar innan du reser till Egypten, kan du avstå från covid-testet. Skulle du gå på testet måste du stanna på ditt hotellrum i upp till tjugofyra timmar för att invänta resultatet. Om resultatet av testet är Covid-19-positivt måste du självisolera i 14 dagar.

Vanliga frågor om Egyptens visum

 1. Vilken typ av visum behöver jag för min semester i Egypten?

Om du vill stanna i Egypten i mindre än 30 dagar, använd det elektroniska visumet. Du kommer att lyckas ansöka om det online via statens e-visums webbplats. Men om du planerar att stanna i Egypten i över 30 dagar, boka då ett möte med den egyptiska ambassaden och få ett fysiskt visum till ditt pass.

 1. Vad mer behöver jag göra efter att ha fått mitt visum?

Du måste skriva ut visumet och ha det på dig för din nästa resa till Egypten. Det är alltid viktigt att ha visumet tillsammans med passet i ditt handbagage under resan till Egypten. Dessutom måste du också tillhandahålla andra viktiga dokument. Så se till att du är uppdaterad med de senaste reseråden i Egypten.

 1. Vad behöver jag göra om jag ansöker om visum och inte får e-postmeddelandet?

Omedelbart efter att du har slutfört dina betalningar för din visumansökan kommer du att få ett bekräftelsemeddelande via din e-post, som innehåller en länk till din status, och visar dig när du ska kontakta immigrationstjänsten vid eventuella utmaningar.

Men om det inte visas i din inkorg, gå först igenom skräppost- eller skräppostmappen i din e-post. Om e-postmeddelandet inte kommer fram helt även efter att ha gett det någon gång, kontakta ambassaden för klarhet.

 1. Kommer COVID-19 att påverka mina Egyptens resplaner?

Du kan nu besöka Egypten mitt i pandemin. Det hjälper dock att följa Egyptens Coronavirus-regler.

 1. Behöver jag besöka Egyptens ambassad för mitt visum?

Om du planerar att besöka Egypten för en semester som tar mindre än trettio dagar, behöver du inte besöka Egyptens ambassad. Du kan ansöka om ditt visum via immigrationswebbplatsen. Att besöka den egyptiska ambassaden är dock viktigt när du tänker stanna där i mer än 30 dagar.

 1. Kan jag lyckas ändra datumen för min resa?

Efter att ha ansökt om visum är det omöjligt att göra ändringar. Det finns dock inget behov av att använda ett nytt visum när du byter bostad. När du har fått godkännandet av din egyptiska visumansökan kan du se dess giltighetsvillkor.