Egyptens visum giltighet

Egypten är utan tvekan ett fascinerande resmål att tillbringa din semester eller semester på. Det är dock viktigt innan du bokar dina biljetter att ha det egyptiska visumet på plats. Även om landet ligger i Nordafrika, anses Egypten vara en medlem av Mellanöstern och en av de mest populära turistdestinationerna, med turister som främst kommer från Europa, Asien och Nordamerika.

Det finns olika typer av Egyptenvisum beroende på ditt syfte för att resa till Egypten, men den vanligaste typen av Egyptenvisum är turistvisum eller e-Visa.

Här är några vanliga frågor om det egyptiska turistvisumets giltighet.

Sammanfattningsvis

 • Alla resenärer behöver ett giltigt Egyptenvisum, eller e-Visa, för att resa för turism. Du kan få affärs- och arbetsvisum från din närmaste egyptiska ambassad eller konsulat.
 • Turistvisumet för engångsresor och visumet vid ankomst är giltiga i 90 dagar från utfärdandet och tillåter en vistelse på 30 dagar i Egypten.
 • Ett turistvisum för flera inresor är giltigt i 180 dagar från utfärdandet och tillåter en vistelse på 30 dagar åt gången i Egypten.
 • Dina ankomst- och avresedatum är också i din vistelseperiod i Egypten.
 • De flesta resenärer behöver inget transitvisum om deras uppehåll i Egypten är 48 timmar eller mindre.

Vilka typer av egyptiska turistvisum finns?

Du kan välja mellan ett visum till Egypten för en inresa och ett visum för flera inresor till Egypten. Enkelt inresevisum låter dig resa in och lämna Egypten endast en gång, perfekt för att ta en semester i Egypten.

Egyptens visum för flera inresor gör att du kan komma in och ut ur landet så många gånger du vill inom giltighetsperioden. Detta är idealiskt för resenärer som planerar att utforska Egypten och andra grannländer under sin semester.

Vad är giltigheten för ett engångsvisum till Egypten?

För Egyptens turistvisum för engångsresor kan du stanna i landet i 30 dagar inom tre månader (90 dagar). Om du vill lämna Egypten efter 30-dagarsvistelsen och återvända innan de tre månaderna är över måste du ansöka om ett nytt Egyptens turistvisum.

Vad är giltigheten för visum för flera inresor till Egypten?

Visumet för flera inresor tillåter dig att resa in och lämna Egypten inom sex månader (180 dagar), för en vistelse på högst 30 dagar åt gången. Egyptens visum för flera inresor tillåter obegränsad inresa och existerar så länge som visumet är giltigt.

Observera att om ditt pass går ut under sex månader måste du ansöka om ett nytt turistvisum för Egypten.

När börjar giltigheten för Egyptens visum?

Ditt Egyptens turistvisum är giltigt så snart du får godkännandet. Om du planerar att resa till Egypten inom en månad, ansök om ditt visum minst sju dagar före ditt beräknade ankomstdatum. Om du planerar att resa till Egypten om mer än en månad kan du fortfarande ansöka om ditt turistvisum i förväg.

Visumbehandlingen kommer dock i praktiken att vara pausad fram till 30 dagar före ditt ankomstdatum. Det betyder att du inte kommer att slösa bort några giltighetsdagar på ditt Egyptenvisum.

Som sagt, du måste vara medveten om din ankomst giltighetstid. Så fort du landar i Egypten varar giltigheten för ditt engångsvisum i maximalt 30 dagar. Om du förutser behovet av att stanna längre i Egypten, ansök om förlängning av visum innan dina 30 dagar är slut. Observera att vistelseperioden i Egypten inkluderar dina ankomst- och avresedatum.

När slutar giltigheten för Egyptens visum?

Det finns två huvudscenarier där ditt visum för Egypten kan löpa ut. Det första är om du får det godkända Egyptens turistvisum men misslyckas med att resa av olika anledningar, såsom Covid-19-pandemin. Länder kan införa plötsliga ändringar i resekraven som kan försena dina planer på att besöka Egypten.

Ditt Egyptens visums giltighet upphör också om ditt pass går ut. Ett av huvudkraven för Egyptens visum är ett pass med minst sex månaders giltighetstid kvar. Ansök om ett nytt Egypten turistvisum så snart du förnyar ditt pass för att undvika att störa dina resplaner.

Tillåter Egyptens visum giltighet för reseändringar?

Om du är osäker på ditt exakta resdatum till Egypten kan du fortfarande ansöka om Egyptens turistvisum. Du behöver inte boka dina flygbiljetter för att ansöka om ditt Egyptens turistvisum. Allt du behöver är att boka en plats att bo i minst 24 timmar vid ankomsten till Egypten. Kontaktuppgifterna för ditt boende är nödvändiga för att ansöka om visum för Egypten online.

Detta innebär att du har möjlighet att justera datumen som anges på ansökningsformuläret utan att det påverkar Egyptens visums giltighet. Om du ansöker om ditt Egyptenvisum i god tid, startar själva visumhanteringen cirka 30 dagar före ditt ankomstdatum.

Det finns gott om utrymme under Egyptens visums giltighetstid för att justera din resplan för Egypten. Anländer till Egypten när som helst så länge som din vistelse är inom 90-dagars giltighet (visum för enstaka inresa) eller 180-dagars giltighet (visum för flera inresor).

Hur är det med Egyptens visum vid ankomst?

Välj Egyptens visum vid ankomsten om du behöver resa till Egypten inom sju dagar, så att du inte har tillräckligt med tid att vänta på online-hanteringen av Egyptens visum. Om du har ett pass från följande länder, kvalificerar du dig för Egyptens visum vid ankomst:

Australien Japan Norge Ukraina
Kanada Makedonien Korea Förenta staterna
EU-länder Malaysia Ryssland
Georgien Nya Zeeland Storbritannien

Du kan bara få Egyptens visum vid ankomst från flygplatser, inte från land- eller sjöinfarter. Dessa flygplatser är:

 • Kairos internationella flygplats
 • Hurgarda internationella flygplats
 • St Catherines internationella flygplats
 • Borg El Arab internationella flygplats
 • Sharm El Sheikh internationella flygplats
 • Luxors internationella flygplats

Vid ankomsten är Egyptens visum ett engångsvisum, giltigt i 90 dagar för en 30-dagars vistelse. Observera att det inte finns någon garanti för att ditt visum är tillgängligt för dig vid ankomst till Egypten , även om du betalar visumavgiften på 25 USD. De egyptiska immigrationstjänstemännen bestämmer vem som ska godkännas för inresa.

Istället för att ta denna risk och undvika långa köer vid flygplatsens checkpoint, ansök om ett elektroniskt Egyptenvisum online. Ansökningsprocessen tar bara några minuter och du kan göra det direkt hemifrån eller på din smartphone.

Hur är det med Egyptens transitvisum?

Resenärer behöver inget transitvisum om deras uppehåll i Egypten är 48 timmar eller mindre. Du behöver bara bevis på din vidarebiljett från Egypten. Du kan lämna flygplatsen och njuta av Egyptens sevärdheter om din transit är mellan 6 och 48 timmar.

Om din transit i Egypten är mindre än 6 timmar lång måste du stanna på flygplatsen, men du kan lämna transitområdet och utforska flygplatsen. Undantagen för Egyptens transitvisums giltighet är:

 • Iranska medborgare måste ansöka om ett transitvisum från den egyptiska ambassaden eller konsulatet.
 • Medborgare i Afghanistan, Libanon, Palestina och Filippinerna måste stanna i det angivna transitområdet på flygplatsen i Egypten.

Hur verifierar jag mitt egyptiska visums giltighet?

För att säkerställa att ditt Egyptenvisum är giltigt för resor, här är några tips:

 • Använd en aktiv e-postadress för din online visumansökan för Egypten
 • Kontrollera att dina onlineansökningsuppgifter matchar din passinformation. Bekräfta att du stavat alla dina namn korrekt och att datum är korrekta
 • Skriv ut en kopia av ditt Egyptens visum när du får det via e-post
 • Visa upp det utskrivna visumet med ditt pass till immigrationstjänstemän vid avresa från ditt land och ankomst till Egypten. Om det finns någon oöverensstämmelse mellan visum- och passuppgifterna kommer ditt Egyptens visum att vara ogiltigt